Asset monitoring with LoRaWAN

Op het omvangrijke terrein van Tata Steel staan veel technische installaties die regelmatig gecontroleerd moeten worden. In de meeste gevallen worden deze inspecties handmatig uitgevoerd – een tijdrovende en arbeidsintensieve taak. Technolution Perform ontwikkelde een flexibele Asset Performance Management-oplossing met draadloze LoRa-sensoren voor Tata Steel. Het LoRa-netwerk werkt over grote afstanden en levert een betrouwbare dataverbinding.

Alle typen sensoren

De oplossing bij Tata Steel bestaat uit een aantal elementen: sensoren, LoRa-nodes en gateways, en een backofficedashboard. Sensoren in het veld worden gekoppeld aan LoRa-nodes, zodat de sensordata verstuurd kunnen worden via het LoRa-netwerk. Het gaat bijvoorbeeld om vetniveaumeters in smeerpotten, bewegingssensoren op de staalwalsen die scheefloop registreren en thermometers. In feite kan elke elektronische sensor met een node aan het LoRa-netwerk worden gekoppeld. De data van de nodes worden via LoRa-gateways draadloos naar een backofficedashboard verstuurd, waar ze worden weergegeven in heldere visualisaties. Technolution Perform ontwierp zowel de elektronica van de nodes en de gateways als het backofficedashboard.

Breed toepasbaar Asset Performance Management

Dit open ecosysteem voor Asset Performance Management biedt Tata Steel maximale flexibiliteit. Behalve verschillende typen sensoren kunnen ook componenten en applicaties van andere leveranciers in de unieke architectuur worden opgenomen. Hierdoor kan Tata Steel altijd de beste partij kiezen en biedt het systeem Tata Steel alles wat het nodig heeft om apparatuur digitaal te bewaken, analyses uit te voeren en voorspellend onderhoud te realiseren. Het resultaat is een hogere benuttingsgraad en verbetering van de productiekwaliteit.

Wilt u meer informatie over innovatie voor uw industriële machines?