Electric substation at Santiago de Chile

Technolution Spark

De energiesector is voortdurend in beweging, maar heeft ook een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid: de energievoorziening mag nooit worden onderbroken. Als u actief bent in deze sector, weet u dat dit elke dag weer een uitdaging is. De vraag naar energie neemt toe, terwijl de capaciteit van de bestaande elektriciteitsnetten haar grenzen bereikt. Tegelijkertijd is de energietransitie in volle gang. Meer en meer duurzame energiebronnen worden aan de elektriciteitsnetten gekoppeld. Maar wat als de netten te zwaar belast worden? Hoe kunt u de bestaande capaciteit optimaal benutten? De komst van duizenden particuliere energieproducenten heeft grote gevolgen voor de sector. Hoe kan de marktwerking verder worden uitgebouwd?

Een ding weet u zeker: nieuwe technologieën en oplossingen zijn nodig. Technolution Spark werkt zij aan zij met netbeheerders, energieleveranciers en andere partijen in de sector om met bestaande en nieuwe technologieën de vele uitdagingen het hoofd te bieden. Wij gaan ook met u graag het gesprek aan over innovatieve oplossingen voor uw energievoorzieningen.

Ondersteuning door Technolution Spark

Wij ondersteunen uw vernieuwingsprojecten op meerdere vlakken. Bijvoorbeeld:

  • Elektronica om de status van bestaande infrastructuur te monitoren.
  • Systemen voor het verwerken, managen en analyseren van energiedata (edge computing).
  • Oplossingen voor het aansturen, beheren en onderhouden van uw IT/OT-architectuur (Asset Performance Management).
  • Marktfaciliterende systemen voor de integratie van data uit verschillende bronnen, zoals data van slimme meters en smart devices.

De engineers van Technolution Spark hebben niet alleen verstand van de technologie en de verbindende systemen. Zij hebben ook inzicht in de natuurkundige wetten die een rol spelen bij de productie, distributie en het gebruik van energie.