Artificial Intelligence

Artificial Intelligence (AI)

De grote kracht van Artificial Intelligence is patroonherkenning. AI is daarom zeer geschikt voor toepassing in verkeersmanagement om dynamisch in tijd en ruimte patronen te leren herkennen en daarop te anticiperen. Technolution Move ontwikkelt met behulp van AI oplossingen die uw verkeersmanagement naar een hoger plan brengen. Onze AI-toepassingen houden rekening met strenge privacyregels en zijn eenvoudig te koppelen met uw verkeersmanagementplatform.

Meer dan auto’s

Wegkantsystemen zijn vanouds gericht op het monitoren van autoverkeer. Maar modern verkeersbeleid heeft een multimodale aanpak en kijkt ook naar – onder meer – fietsers en voetgangers. Wij leveren wegkantapparatuur en ICT-oplossingen die met behulp van AI in staat zijn om fiets- en voetgangersverkeer en -concentraties te meten, te monitoren en te analyseren. Zoals onze intelligente verkeerssensors, die verplaatsingspatronen door een stad kunnen herkennen. En die bijvoorbeeld ook fietsers in uw beheergebied tellen, en hun reistijden en –routes meten. Of het aantal en type wachtenden bij een halte van het openbaar vervoer, om zo iedere keer weer een schatting te kunnen maken van de verwachte haltetijd. Zo krijgt u snel en gedetailleerd inzicht in de doorstroming van ongemotoriseerd verkeer, ook bijvoorbeeld in drukke binnensteden.

Nieuwe mogelijkheden

Verkeersstromen zijn cyclisch, ze herhalen zich voortdurend, maar iedere keer toch weer net wat anders. De hoeveelheden verkeerdeelnemers zijn enorm. Met behulp van AI wordt het mogelijk om hierin onderliggende patronen en trends te herkennen die eerder onzichtbaar bleven. Bijvoorbeeld trends in verkeersdrukte en verplaatsingspatronen op bepaalde tijdstippen in uw beheergebied, of de gevolgde routes van het ene naar het andere stadsdeel. Door deze nieuwe data te verwerken in scenario’s en regels kunt u de doorstroming in uw regio nog verder verbeteren.

Meer weten over Artificial Intelligence, neem contact met ons op.

Contact formulier Artifical Intelligence

  • Met uw gegevens beantwoorden we uw bericht. Ook registreren we uw bericht, eventuele interesse in onze producten en diensten en contactgegevens in ons CRM-systeem en kunnen u benaderen in het kader van commerciële activiteiten. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.