Verkeerscentrales

CREON ultimate 24/7 workspaces.
Fotografie: Norbert van Onna.

Door slim gebruik van standaarden bij verkeerstechnologie ontstaan nieuwe mogelijkheden voor optimalisatie van het verkeer. Bijvoorbeeld door centrales van verschillende domeinen te integreren, zoals tunnel-, brug-, wegverkeer en scheepvaartverkeersmanagement. Of door centrales van aangrenzende of overlappende beheergebieden en domeinen aan elkaar te koppelen en te laten samenwerken. Het is zelfs mogelijk om verkeersmanagement helemaal los te koppelen van de centrale en het ‘As A Service’ aan te bieden. Samen met onze opdrachtgevers en partners werken we bij Technolution Move onder de noemer Eye-Central voortdurend aan nieuwe vormen van verkeersmanagement.

Koppelen van domeinen

Wegverkeer en scheepvaart komen vaak met elkaar in aanraking. Openstaande bruggen kunnen zorgen voor lange wachtrijen en zelfs files op de weg. Maar binnenvaartschepen willen ook hun wachttijden voor sluizen en bruggen juist zo veel mogelijk beperken. Door de verkeersinformatie uit beide domeinen bij elkaar te brengen, kunnen we de belangen van alle partijen veel beter op elkaar afstemmen. Technolution Move ontwikkelt samen met partijen als Rijkswaterstaat, provincies en gemeentes niet alleen systemen die zorgen voor een soepele doorstroming voor alle domeinen. Een voorbeeld is het Brug Management Systeem, dat bijdraagt aan de optimalisering van brugopeningen voor weg en waterweg. We ontwikkelen ook systemen die een vloeiende procesgang en taakverdeling tussen operators binnen centrales mogelijk maken.

Schakelen van beheergebieden

Het verkeer is één groot netwerk en een betere doorstroom in het ene beheergebied kan leiden tot extra opstoppingen in een aangrenzend gebied. Door uit te zoomen en naar het grotere geheel te kijken, kunnen we dit voorkomen. Technolution Move creëert oplossingen waarbij aangrenzende gebieden hun managementtaken in meerdere domeinen verder optimaliseren, dankzij integratie van datastromen, de inzet van intelligente algoritmes en slim proces- en taakmanagement in de centrales.

CREON ultimate 24/7 workspaces.
Fotografie: Norbert van Onna.

Doorstroming As A Service

Slimme toepassing van ICT maakt het mogelijk om de managementfuncties in de domeinen los te koppelen van de fysieke centrale. Daarmee komt bijvoorbeeld ‘Verkeersmanagement As A Service’ binnen handbereik. Denk aan verkeersmanagement live regelen op een (event)locatie. Technolution Move creëert veilige, robuuste oplossingen voor partijen die meer flexibiliteit zoeken in de manieren waarop zij het verkeer managen.

Paul van Koningsbruggen, directeur mobiliteit bij Technolution
Onze expert Paul van Koningsbruggen
zit voor u klaar

We helpen u graag met uw project

Neem contact met ons op
  • Met uw gegevens beantwoorden we uw bericht. Ook registreren we uw bericht, eventuele interesse in onze producten en diensten en contactgegevens in ons CRM-systeem en kunnen u benaderen in het kader van commerciële activiteiten. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.