Data-acquisitie en dataverwerking

De engineers van Technolution Advance zijn gespecialiseerd in data-acquisitie, dataverwerking en besturingsoplossingen op hoge snelheid in ‘cyber-physical systems’. Dat zijn instrumenten en machines die interacteren met de werkelijke omgeving, zoals elektronenmicroscopen of lithografiemachines voor de productie van microchips.

Analoog en digitaal

Veel geavanceerde instrumenten werken met analoge en digitale data en omzettingen tussen beide vormen. Een voorbeeld is een elektronenmicroscoop met meerdere elektronenbundels. Een sensor neemt data van de elektronenbundels op en wordt uitgelezen met analoge/digitale (mixed-signal) readout-elektronica. Vervolgens wordt de digitale data in het instrument verder verwerkt tot een handelbaar formaat, en uiteindelijk vanuit het instrument via highspeed interfaces verzonden, opgeslagen en verder verwerkt.

Aan de hand van de eigenschappen en eisen van het toepassingsdomein maken wij de afweging om bepaalde functies analoog of digitaal te implementeren. Voor dataverwerking en besturing op hoge snelheid ontwerpen wij robuuste elektronica met betrouwbare eigenschappen op het gebied van data-integriteit en signaalintegriteit.

Complexe systemen

Doordachte systems engineering, systeemintegratie en een ketenbrede aanpak zijn essentieel bij complexe systemen. Bij de ontwikkeling van dergelijke systemen biedt Technolution Advance de kennis en ervaring die u nodig hebt, ook in complexe projecten met meerdere ontwikkelpartners. Wij leveren multidisciplinaire ondersteuning bij het ontwerpen van de besturing van de bewegende componenten en de technologie voor acquisitie, transport, omzettingen en verwerking van de data in uw systeem.

Gerard Rauwerda, business developer bij Technolution Advance
Onze expert Gerard Rauwerda zit voor u klaar

We helpen u graag met uw uitdaging

Neem contact met ons op
  • Met uw gegevens beantwoorden we uw bericht. Ook registreren we uw bericht, eventuele interesse in onze producten en diensten en contactgegevens in ons CRM-systeem en kunnen u benaderen in het kader van commerciële activiteiten. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.