Programmeerbare logica

Bij de ontwikkeling van programmeerbare logica voor FPGA’s hanteren wij een methodiek die sterk verwant is aan softwareontwikkeling. Hergebruik, herhaalbaarheid en consistentie zijn hierbij bepalend. Testen begint vroeg in het proces en wordt voortdurend herhaald. Dit voorkomt tijdverlies later in uw productontwikkeling.

Nightly build, RDL en IP-integratie

Onze jarenlange expertise en het hergebruik van IP’s stellen ons in staat om snel betrouwbare programmeerbare logica te realiseren. Met RDL genereren we automatisch System-on-Chip interconnect/bus-structuren om IP-bouwstenen met elkaar te verbinden. De programmeerbare logica en (embedded) software zijn hierdoor gebaseerd op dezelfde definitie; dit zorgt voor consistentie en betrouwbaarheid. Elke dag draait er een automatische ‘nightly build’ die zorgt voor automatische verificatie en validatie van de geproduceerde logische componenten en embedded software. Fouten worden zodoende vroegtijdig in het ontwikkelproces gedetecteerd en opgelost. Ons geautomatiseerde ontwerp- en testproces stelt ons in staat om consistentie en herhaalbaarheid te bieden in iedere ontwerpiteratie.

Hoog niveau testen

Met behulp van hardware/software co-simulatie (op basis van Cocotb) ontwikkelen wij co-routines die in simulatie worden aangeroepen om de programmeerbare logica automatisch en gescript te testen. Hierdoor kunnen we snel op een hoog niveau tests maken en generieke softwarefuncties (zoals Python) gebruiken om unittests te doen. Daardoor begint het testen al in een heel vroeg stadium van het ontwerp. Het resultaat is een hogere kwaliteit en betrouwbaarheid voor uw eindproduct.

Onafhankelijk van FPGA-technologie

Door onze aanpak met RDL, nightly build en geautomatiseerde scripting kunnen wij de gecreëerde programmeerbare logica voor willekeurige FPGA’s genereren – echte leveranciersonafhankelijkheid dus. Om een voorbeeld te geven van de mogelijkheden die hierdoor ontstaan: wij hebben een volledig eigen RISC-V-processor gemaakt die we voor iedere FPGA-leverancier kunnen gebruiken.