Programmable-logic

Programmeerbare logica

Wanneer hoge snelheden en zeer grote betrouwbaarheid nodig zijn, is een FPGA een uitstekende optie. FPGA’s (Field-Programmable Gate Arrays) zijn programmeerbare processors. Ze combineren de snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid van hardwareprocessors met de flexibiliteit van software. De FPGA is een kosteneffectieve optie voor veeleisende toepassingen.

Programmeerbare logica en FPGA’s

De grootste kracht van een FPGA is dat hij steeds opnieuw kan worden geprogrammeerd. Een systeem met een FPGA kan dus altijd worden aangepast aan veranderende omstandigheden of nieuwe inzichten. FPGA’s worden geprogrammeerd met behulp van programmeerbare logica. Dit gebeurt dicht op de hardware en vereist specifieke expertise. Technolution Advance ontwikkelt op deze manier geavanceerde toepassingen, zoals beeldverwerkingssystemen, wetenschappelijke metrologiesystemen en beveiligingsapparatuur voor militaire doeleinden.

Structuur en herhaalbaarheid

Bij de ontwikkeling van FPGA-toepassingen hanteren wij gestructureerde methodes en tools. De processen zijn vergelijkbaar met softwareontwikkelprocessen. De focus ligt op continue integratie, herhaalbaarheid en herbruikbaarheid. Testen begint vroeg in het proces en wordt voortdurend herhaald. Wij leggen testprocessen vast in geautomatiseerde scripts. Daarmee kunnen we ook snel tests voor hogere functionele niveaus maken, en generieke software (zoals Python) gebruiken voor unittests.

Elke nacht draait er een automatische ‘nightly build’. Die zorgt voor automatische verificatie en validatie van de geproduceerde logische componenten en embedded software. Fouten in de logica worden vroeg in het ontwikkelproces gedetecteerd en opgelost.

Voor u als klant heeft deze gestructureerde, herhaalbare aanpak grote voordelen: ook jaren na de oorspronkelijke ontwikkeling kunnen wij het ontwerp van uw FPGA’s herhalen en/of aanpassen.

FPGA’s: leveranciersonafhankelijk

Wij zijn leveranciersonafhankelijk en werken met alle gangbare merken FPGA’s. Desgewenst bouwen wij voort op uw bestaande architectuur. Wij hebben onder meer ervaring met Xilinx, Microchip, Intel en stralingsharde NanoXplore FPGA-technologie.

IP cores

Wij zetten de kracht van FPGA’s en programmeerbare logica ook graag in voor onze eigen producten. Zo hebben we inmiddels veel eigen logische componenten (‘soft’ IP-cores) ontwikkeld. Onze engineers hebben zelfs een complete RISC-V-softcoreprocessor gebouwd! Technolution is een van de medeoprichters van de RISC-V Foundation (nu RISC-V International).

Onze IP-cores zijn in de loop van de tijd uitgebreid getest en gestroomlijnd. Wij hebben een complete bibliotheek met standaardfunctionaliteiten. Die zijn direct beschikbaar voor (her)gebruik. Dit levert onze klanten besparing in tijd en kosten op.

Onze bibliotheek van IP-cores bevat onder meer:

  • Secure RISC-V (RV32IM) System-on-Chip (SoC)-oplossingen;
  • Fixed-/floating-point Xentium Digital Signal Processor (DSP)-oplossingen;
  • Beeld- en videoverwerkingsfuncties
  • Connectiviteit en interfaces (HDMI, USB, TCP/UDP, 1/10/100Gbps).

Onze klant cases

Case Nearfield Instruments

High-speed data-acquisitie systeem

Case Express Logic

ThreadX port naar RISC-V

Case FAST-EM

High-speed elektronica voor
multibeam scanning electron microscope

Laten we praten over Programmeerbare logica

En ontdek hoe we u kunnen helpen
Theo Tieman – Director Science & Industry

  • Met uw gegevens beantwoorden we uw bericht. Ook registreren we uw bericht, eventuele interesse in onze producten en diensten en contactgegevens in ons CRM-systeem en kunnen u benaderen in het kader van commerciële activiteiten. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.