Stockholm

Datagedreven verkeersmanagement

Data liggen aan de basis van elke Smart Mobility oplossing. Optimaal verkeersmanagement begint met kennis over de intensiteit, de bewegingen en het gedrag van alle verkeersmodaliteiten. Innovaties zoals intelligente sensoren, remote sensing en floating car data brengen datagedreven verkeersmanagement binnen bereik van iedere wegbeheerder.

Wat zijn de mogelijkheden voor uw regio?

Smart Mobility vraagt om integratie van informatie en systeemintelligentie. Analyse van de juiste datastromen levert kennis en informatie die u kunt inzetten voor een effectieve sturing van de verkeersstromen in uw gebied. Technolution Move ontwikkelt diverse innovatieve, datagedreven Smart Mobility oplossingen, doorgaans in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers.

Datagedreven verkeer met MobiMaestro

Sensoren, meetlussen, camera’s en andere informatiebronnen langs de wegen genereren actuele data over het wegverkeer. Er zijn nog meer relevante datastromen, zoals weerinformatie en scheepvaartinformatie. In ons open verkeersmanagementplatform MobiMaestro brengt u datastromen bij elkaar. Analyse met data science genereert unieke inzichten in de verkeersstromen – desgewenst van meerdere regio’s en verkeerscentrales. Zo geeft MobiMaestro betrouwbare adviezen. MobiMaestro kan zelfs vooraf gecreëerde scenario’s autonoom uitvoeren op basis van data en biedt alle tools die u nodig hebt voor datagedreven verkeersmanagement.

Zo werkt MobiMaestro in de praktijk.

Datagedreven fietsverkeer met FlowCube

Kunnen we nog wel spreken van ‘de’ fiets? Met e-bikes, speed pedelecs, cargo bikes en allerlei andere fietsvarianten worden wegen en fietspaden steeds voller. En de onderlinge snelheidsverschillen groter. Toch was betrouwbare data over fietsverkeer tot voor kort moeilijk te krijgen. De innovatieve FlowCube brengt daar verandering in.

De FlowCube monitort het fietsverkeer met kunstmatige intelligentie. Met meerdere gekoppelde FlowCubes krijgt u zelfs kennis over de genomen fietsroutes. De FlowCube biedt de beste data voor wegbeheerders die verkeersmanagement voor de fiets serieus nemen. N.B. De FlowCube voldoet aan alle privacy-regels en kan ook worden geconfigureerd voor andere modaliteiten, zoals voetgangers of openbaar vervoer.

Datagedreven OV met busprioritering

Openbaar vervoer wordt veel aantrekkelijker als reizigers zeker weten dat ze comfortabel en snel op hun bestemming aankomen. Samen met grote steden in binnen- en buitenland realiseren we datagedreven oplossingen die voorrang geven aan OV-bussen en -trams bij verkeerslichten, of tijdelijke busprioritering bij bijvoorbeeld evenementen, zoals in het Zweedse Gävle.

De datastromen bestaan onder meer uit busdienstregelingen, realtime GPS-data en gegevens van iVRI’s. Verkeersmanagementplatform MobiMaestro biedt de benodigde intelligentie om de verschillende datastromen te analyseren en verzorgt de aansturing van de iVRI’s. Het resultaat: veel kortere wachttijden voor bussen en trams bij verkeerslichten, tevreden reizigers en een stimulans voor het OV. Zonder negatieve gevolgen voor de andere verkeersmodaliteiten. Een voorbeeld uit de praktijk: Busprioritering in Oslo.

Datagedreven scheepvaartverkeersmanagement met het Brug Management Systeem

Binnenschippers wachten niet graag voor gesloten bruggen; het wegverkeer wacht niet graag voor open bruggen. Het Brug Management Systeem (BMS) brengt deze tegenstrijdige belangen in evenwicht in de provincie Noord-Holland. Het adviseert bedienaars van bruggen en sluizen over het beste moment om de brug of sluis te bedienen. Het systeem houdt daarbij rekening met de drukte op weg en water, maar ook met naderende hulpdiensten, zoals ambulance of brandweer.

Het BMS gebruikt een groot aantal verschillende databronnen en levert ook informatie terug aan andere systemen. Deze oplossing is een prachtig voorbeeld van een datagedreven, multimodaal verkeersmanagement dat is ontstaan uit de samenwerking tussen vele partijen.

Gerelateerde producten en cases

MobiMaestro

Product

FlowCube

Product

Brug Management Systeem

Product

Laten we praten over datagedreven verkeersmanagement

en ontdek hoe we u kunnen helpen
Henk den Breejen – Business Developer
  • Met uw gegevens beantwoorden we uw bericht. Ook registreren we uw bericht, eventuele interesse in onze producten en diensten en contactgegevens in ons CRM-systeem en kunnen u benaderen in het kader van commerciële activiteiten. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.