FlowCube-Intelligent-sensor-product

FlowCube

Eindelijk nauwkeurige data
over uw fiets- en voetgangersverkeer

Bereken routes, reistijden en dichtheid van fietsers en voetgangers

Het effectief en meetbaar stimuleren van alternatieve mobiliteitsvormen vraagt om betrouwbare data. Tot nu toe waren er echter nog geen kant-en-klare oplossingen voor het effectief monitoren van fietsverkeer en voetgangersverkeer. Het FlowCube systeem brengt hier verandering in. Een intelligente verkeerssensor telt individuele voetgangers en fietsers. Het systeem kan naar wens ook dichtheidsindicaties geven. Meerdere gekoppelde sensoren kunnen zelfs routes en reistijden berekenen.

Hoe FlowCube werkt

Intelligente verkeerssensor

FlowCube maakt gebruik van een onopvallend vormgegeven beeldsensor die naast of boven de weg kan worden gehangen en die is voorzien van een processor met intelligente algoritmes. De algoritmes werken op basis van kunstmatige intelligentie, waardoor de sensor in staat is om fietsers en voetgangers op straat te onderscheiden op basis van objectkarakteristieken. De verkeerssensor genereert automatisch nauwkeurige data over fiets- en voetgangersverkeer en optioneel ook voertuigen. Meerdere sensoren kunnen hun gegevens combineren om de meest gebruikte routes en bijbehorende reistijden door de stad te berekenen.

Privacyvriendelijk en praktisch

FlowCube is ontwikkeld volgens het Privacy by Design principe. Het werkt dan ook met inachtneming van alle privacyrichtlijnen. Zo kunnen er geen sensorbeelden worden bekeken, werkt het systeem met geanonimiseerde matchcodes en wordt alleen geaggregeerde data bewaard.

Omdat de sensorbeelden ter plekke worden verwerkt met de ingebouwde processor (Edge Computing), is er ook geen grote bandbreedte nodig. Er wordt slechts een compacte hoeveelheid data draadloos naar het clouddataplatform gestuurd. Daar kan de data worden benaderd of geïntegreerd in andere systemen. De sensoren kunnen worden aangesloten op het elektriciteitsnet of eenvoudig (middels een accu) worden gevoed vanuit bestaande straatverlichting.

Voetgangers tellen

Nauwkeurigheid

>94%

Fietsers tellen

Nauwkeurigheid

>98%

Fietsers matchen

Nauwkeurigheid

>90%

Bij koppeling meerdere sensoren

Werk met realtime data in ons dashboard, uw eigen datahub of uw verkeersmanagementsysteem

Dankzij open interfaces kan FlowCube gekoppeld worden aan alle gangbare verkeersmanagementsystemen, waaronder ons eigen platform MobiMaestro. Deze systemen waren tot nu toe vrijwel uitsluitend op autoverkeer gericht, maar krijgen nu de beschikking over realtime, betrouwbare data over voetgangers en fietsers. Hierdoor kunnen zij ook deze typen verkeer dynamisch reguleren.

Adviseer bijvoorbeeld geautomatiseerd fietsers bij grote drukte over snellere routes met DRIP’s, pas uw dynamische verkeerslichtregelingen aan en geef druktewaarschuwingen via social media posts.

Gerelateerde producten en cases

Kopenhagen

Intelligente verkeersoplossingen voor een CO2-neutrale stad

Smart City oplossing

Vlotter en schoner verkeer door betere doorstroming op kruispunten

MobiMaestro

Platform voor netwerkbreed verkeersmanagement

Laten we praten over uw verkeersdata

En ontdek hoe we u kunnen helpen
Onze expert Henk den Breejen
  • Met uw gegevens beantwoorden we uw bericht. Ook registreren we uw bericht, eventuele interesse in onze producten en diensten en contactgegevens in ons CRM-systeem en kunnen u benaderen in het kader van commerciële activiteiten. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

/form