IIoT security

Als u industriële apparatuur ontwikkelt, creëert u ook onlinefunctionaliteiten. Bijvoorbeeld voor het op afstand monitoren van de onderhoudsstatus, of om automatische updates van besturingssoftware mogelijk te maken voor de gebruikers. Er zijn veel onlinetoepassingen mogelijk. Maar onlinetoegang tot uw apparatuur brengt ook beveiligingsrisico’s met zich mee. Technolution Perform biedt u de expertise en de kennis om de onlineaspecten van uw producten adequaat te beveiligen: IIoT security.

De complete keten

Online functionaliteiten kunnen op verschillende plekken in de keten worden ingezet. Elke online-implementatie heeft specifieke risico’s op het gebied van beveiliging. Een paar voorbeelden:

  • manipulatie van de apparatuur of data door ongeautoriseerde externe personen;
  • knoeien met productiestatistieken en/of onderhoudsschema’s;
  • kopiëren van intellectueel eigendom.

Technolution Perform brengt deze risico’s samen met u in kaart. Vervolgens realiseren wij een beveiligingsoplossing die de risico’s maximaal afdekt. Zo’n oplossing is altijd maatwerk en wordt optimaal afgestemd op uw specifieke eisen en wensen. Wij werken met u samen om uw beveiligingsoplossing succesvol te implementeren in de complete keten. De beveiliging moet goed aansluiten op de organisatie om maximaal effect te hebben. Naast de technische ontwikkeling en implementatie besteden wij daarom altijd uitgebreid aandacht aan de bijbehorende veiligheidsprocedures en –protocollen binnen uw organisatie. Het resultaat is een complete beveiligingsoplossing die u technisch en organisatorisch maximale zekerheid biedt en die optimaal aansluit bij uw werkwijze.